Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lipca 2018. Imieniny: Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: kamila1234
    Składniki:

  • Ciasto:
  • 1 kostka margaryny
  • 3 żółtka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy

    Masa serowa:
  • 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 cukier waniliowy
  • sok z 1 cytryny
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki cukru
Przepis:

Składniki ciasta zagnieść i wyłożyć na spód blaszki 25/40, wcześniej posmarowanej margaryną i wysypanej mąką i ugnieść.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 10 minut. Wyjąć z piekarnika i odstawić na moment do ostudzenia.

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać twaróg, budyń waniliowy (lub inny dowolny), olej, mleko i sok z cytryny. Masa jest bardzo płynna.
Wylać całość na ciasto uprzednio podpieczone i wstawić do piekarnika na na ok.45-55 minut.

W tym czasie ubić białka na sztywna piane z 1/2 szklanki cukru i na 15 minut przed planowanym wyjęciem ciasta z piekarnika wyłożyć pianą na sernik i wygładzić lub porobić wzorki. Wstawić do piekarnika na 15 minut. Po upieczeniu wystawić do następnego dnia w chłodne miejsce aby porobiły się łezki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl