Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 listopada 2018. Imieniny: Elżbiety, Faustyny, Pawła
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: kamila1234
    Składniki:

  • 50 dag twarożku homogenizowanego
  • szklanka mleka
  • budyń waniliowy
  • 25 dag masła
  • 20 dag mąki
  • 25 dag cukru
  • cukier waniliowy
  • 12 dag kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • duża puszka brzoskwiń
  • łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki mielonych pistacji (niesolonych)
  • 5 dag migdałów
  • 5 dag owoców kandyzowanych
  • szczypta soli
  • tłuszcz do wysmarowania formy
  • cukier puder
Przepis:

Stop połowę masła. Połącz je potem z mąką, jajkiem, kakao i proszkiem do pieczenia (ciasto powinno się kruszyć). Teraz 2/3 ciasta włóż do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Piecz 15 minut w temp. 180 stopni.
Pozostałe masło utrzyj z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Ucierając, dodawaj stopniowo żółtka, twarożek, mleko i budyń w proszku. Masę wymieszaj z białkami ubitymi na sztywną pianę z solą i resztą cukru.

Brzoskwinie osącz. Pokrój je w ćwiartki i ułóż na lekko wystudzonym cieście. Na wierzchu ułóż serową masę.

Całość posyp kruszonką z ciasta. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 o C. Po wystudzeniu ciasto przybierz pokrojonymi brzoskwiniami, migdałami i owocami kandyzowanymi. Tu wykorzystałam ciasto bez kakao, bo już jedno ciasto miałam kakaowe!
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~bozena2011-02-09 20:47
rewelacja. napewno zrobie na niedziele pozdrawiam
czekoladka1452008-11-06 10:15
Apetyczny....

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl