Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 13 grudnia 2018. Imieniny: Dalidy, Juliusza, Łucji
kategoria: przetwory
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • skórki z 5 pomarańczy
  • 1 filiżanka wody
  • 1 filiżanka cukru
Przepis:

Skórkę z dobrze wyszorowanych pomarańczy namoczyć w zimnej wodzie. Moczyć przez 3 dni (codziennie zmieniać wodę na świeżą. Odsączyć. Dokładnie wyciąć ostrym nożem białą część skórki. Pokroić skórkę (samą wierzchnią pomarańczową część) w cienkie paseczki (dowolnej długości). Z wody i cukru zrobić syrop. Wrzucić w niego paseczki skórki i smażyć na małym gazie często mieszając aż cały syrop odparuje, a skórka będzie miękka i nasiąknięta cukrem. Najlepiej smażyć ok. 30 minut, odstawić na kilka godzin i ponownie smażyć 30 minut. Przełożyć skórkę do wyparzonych i suchych słoiczków. Trzymać w chłodzie.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~DANUTA2011-03-19 19:22
moj przepis jest o wiele lepszy - skorki nalezy zemlec w mlynku do kawy i wtedy zasmazac przez pol godziny

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl