Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 października 2018. Imieniny: Antonii, Ignacego, Wiktora
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: monika.p
    Składniki:

  • 8 filetów śledziowych
  • 1 cebula
  • 1,5 szklanki wody
  • 0,5 szklanki octu 10 %
  • 1 opakowanie przyprawy Kamis (Śledź Królewski z czerwonym pieprzem)
Przepis:

Ocet i wodę wlewamy go garnka, dodajemy przyprawę Kamis i doprowadzamy do wrzenia. Następnie trzeba to wystudzić.
Filety śledziowe moczymy w wodzie przez ok. godzinę, następnie kroimy w plastry. Układamy w słoiku, na to pokrojona w paski cebula.
Zalewamy ostudzoną zalewą octową i odstawiamy w chłodne miejsce na 48 godzin.

Podajemy ze śmietaną, chrzanem, w zależności od gustu. Smacznego!
źródło przepisu: Przyprawy Kamis
przepis dodany przez: monika.p

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl