Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 stycznia 2018. Imieniny: Erwiny, Henryka, Mariusza
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg śledzi solonych
  • 1/4 szkl oliwy
  • cytryna
  • wino białe wytrawne - 1 szkl
  • 3 średnie cebule
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • cukier do smaku
Przepis:

Śledzie dobrze wymoczyć, oczyścić z ości, obrać ze skóry, wypłukać, podzielić na połówki.
Cebulę obrać, opłukać, poszatkować, ugotować.

Połówki śledzia układać w słoiku przekładając cebulą.
Wino zagotować z cukrem i przyprawami, ostudzić.
Do ostudzonego wcisnąć sok z cytryny, dodać oliwę, posiekaną pietruszkę, wymieszać, zalać śledzie, postawić w chłodnym miejscu.
Spożywać następnego dnia.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl