Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 września 2018. Imieniny: Cypriana, Justyny, Łucji
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Szklanka rosołu
  • szklanka śmietany
  • 1,5 łyżki masła (margaryny)
  • 2 łyżki mąki
  • 3 dag sera tartego (ementaler, tylżycki, parmezan)
  • 1-2 żółtka
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier
Przepis:

Tłuszcz stopić, zmieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Rozprowadzić rosołem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny, wymieszać z żółtkami, śmietaną i tartym serem. Podgrzać, ale nie gotować. Zamiast rosołu i śmietany można użyć mleka (wówczas przyprawić do smaku rozpuszczoną kostką przyprawy do zup).
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl