Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 5 cebul,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 jabłka,
  • 1,5 l wywaru z jarzyn,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1 liść laurowy,
  • cukier,
  • sól
Przepis:

Do wywaru jarzynowego wrzucić jabłka krajane ze skórką i ugotować. Rozgrzać masło i udusić na nim drobno posiekane cebule. Kiedy będą miękkie, zrobić rumianą zasmażkę z łyżki mąki i podprawić nią cebulę. Dodać jabłka gotowane w wywarze z jarzyn i całość przetrzeć przez sito lub zmiksować. Można doprawić sokiem z cytryny, osolić.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl