Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 stycznia 2018. Imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 3 łyżki utartego świeżego chrzanu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 1 szklanka wywaru z warzyw lub rosołu
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny lub inny środek zakwaszający
Przepis:

Mąkę przesiać, rozprowadzić kilkoma łyżeczkami zimnego rosołu lub warzywnego wywaru.
Pozostały rosół lub wywar zagotować i do wrzącego wlać mąkę, zagotować, dodać masło i chrzan, śmietanę, przyprawić do smaku solą, cukrem i kwasem.

Podawać jako dodatek do ziemniaków i jajka gotowanego, oraz pieczonych mięs.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl