Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Czas przyrządzania i gotowania - 2 godziny.
  • 1 kg dojrzałych pomidorów
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta czerwonej ostrej papryki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 4 listki bazylii
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
Przepis:

Umyte pomidory i pokrojone warzywa - cebulę, marchew, seler i czosnek - włożyć do rondla i gotować godzinę. Ugotowane warzywa przetrzeć przez sito. Przecier przełożyć do rondla, dodać szczyptę ostrej papryki, cukier, ocet, bazylię, rozmaryn, sól, oliwę i gotować około 10 minut. Po zakończeniu gotowania wyjąć liście bazylii i rozmarynu. Sos czerwony podawać do gotowanych mięs.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl