Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 września 2018. Imieniny: Cypriana, Justyny, Łucji
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 szklanka rosołu z ryby, drobiu lub mięsa
  • gałka muszkatołowa
  • 8 dkg masła
  • 1/2 szklanki wina wytrawnego białego
  • 5 żółtek
Przepis:

Zagotować wywar z mięsa lub ryby (zależnie od potrawy, do której sos ma być podany) z winem i gałką muszkatołową. Utrzeć masło z żółtkami, ubijać na parze, dodając po trochu wrzący wywar z winem. Gdy sos zgęstnieje, wylać do sosjerki, wstawić do gorącej wody; mieszać, aby nie zastygł na powierzchni; podawać natychmiast. Podaje się do ryb, mięs po angielsku, szparagów, kalafiorów, karczochów.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl