Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2/3 szklanki wywaru z włoszczyzny,
  • szklanka mleka,
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej,
  • 3 łyżki masła,
  • 3 żółtka,
  • pół cytryny,
  • sól,
  • cukier,
  • pieprz
Przepis:

Do przecedzonego wywaru dodać cukier zmielony pieprz, mleko, mąkę ziemniaczaną, żółtka i masło. Rondel z sosem wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą. Ubijać trzepaczką, aż sos zgęstnieje. Następnie dodać sok z cytryny. Podawać do szparagów kalafiorów.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl