Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 kwietnia 2018. Imieniny: Łukasza, Kai, Nastazji
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 łyżeczki oleju sezamowego (dowolnie)
  • 2 łyżki ryżowego lub owocowego octu (5%)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 roztarte ząbki czosnku
  • 2 bardzo drobne posiekane plasterki imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 2 gałązki zielonej kolendry lub zielonej pietruszki
Przepis:

W rondelku wymieszać olej sezamowy, ocet, sos sojowy, cukier i sól, postawić na małym ogniu. Olej wlać do drugiego rondelka, mocno podgrzać, dodać czosnek, imbir, zamieszać, polać rybę, następnie polać ciepłą mieszanką sojową.
Rybę przybrać zieleniną, podawać natychmiast.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~lepton2012-05-02 17:54
a ja nie miałam ani kolendry, ani pietruszki i dodałam ziół prowansalskich :D też wyszło :D
~grawiton2011-03-02 20:33
Bardzo dobry, ja dodaję jeszcze pół łyżeczki kolendry w proszku.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl