Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 kwietnia 2018. Imieniny: Marii, Marzeny, Ryszarda
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 cebule,
  • 2,5 łyżki oliwy z oliwek,
  • 15 dag koncentratu pomidorowego,
  • szklanka wywaru z włoszczyzny,
  • 2 łyżki musztardy,
  • przyprawa do zup,
  • cukier,
  • ząbek czosnku,
  • pieprz,
  • ziele angielskie,
  • papryka sproszkowana,
  • sól
Przepis:

Cebulę pokrajać w paski, podlać oliwą i udusić do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy oraz roztarte przyprawy. Rozprowadzić wywarem, zagotować, a następnie przetrzeć przez sito. Sos powinien być bardzo gęsty.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl