Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 kwietnia 2018. Imieniny: Marii, Marzeny, Ryszarda
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 2 płaskie łyżki mąki
  • 1 szklanka wywaru rybnego (może być z kostki bulionowej rybnej)
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • 2 łyżki usiekanego koperku
  • 15 winogron (zielonych)
  • szczypta białego mielonego pieprzu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli
Przepis:

W garnuszku podgrzać olej z masłem. Wsypać mąkę i dobrze rozmieszać. Rozprowadzić wywarem rybnym i śmietanką. Dodać koper i przekrojone na połówki winogrona. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny (jeśli trzeba to również odrobiną soli). Dusić 5 minut. Podawać do dań rybnych.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl