Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 kwietnia 2018. Imieniny: Łukasza, Kai, Nastazji
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 15 dag korniszonów
  • cebula
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 2,5 łyżki mąki
  • 2 szklanki rosołu (wywaru z warzyw)
  • sól
  • cukier
Przepis:

Cebulę obrać, posiekać i udusić na tłuszczu. Mąkę zrumienić, dodać do uduszonej cebuli, rozprowadzić zimnym rosołem lub wywarem i zagotować. Włożyć korniszony pokrajane w bardzo cienkie plasterki (duże dzielić na połówki lub ćwiartki) i ponownie zagotować. Przyprawić do smaku solą i cukrem. Można zabarwić karmelem. Z podanej proporcji otrzymuje się 2 szklanki sosu.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl