Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 czerwca 2018. Imieniny: Łucji, Witolda, Wilhelma
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Czas przyrządzania i gotowania - około 2 godzin 30 minut.
  • 500 g cielęciny bez kości
  • 50 g szpiku wołowego
  • 40 g masła
  • 30 g suszonych grzybów
  • 1 marchew
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1/4 szklanki białego wina
  • 1 łyżka wazowa sosu ze świeżych pomidorów
  • 2 łyżki wazowe rosołu wołowego
  • sól
Przepis:

Marchew i seler drobno pokroić. Masło wraz ze szpikiem stopić na patelni, dołożyć warzywa, lekko je podsmażyć, a następnie dodać pokrojoną cielęcinę (wołowinę) i dalej smażyć. Namoczone grzyby wycisnąć, włożyć na patelnię i zalać winem. Gdy wino wyparuje, dodać sos ze świeżych pomidorów, wlać rosół i wodę, w której moczyły się grzyby, wsypać sól. Mięsny sos po genueńsku gotować 2 godziny, a po przestudzeniu przetrzeć przez sito.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl