Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 stycznia 2018. Imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • sól
  • 5 dkg masła
  • sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
  • 7 dkg mąki
  • 11/2 szklanki mleka
  • 2 żółtka
Przepis:

Masło stopić, wymieszać z mąką, podsmażyć, lecz nie rumienić; zasmażkę rozprowadzić mlekiem, mieszając zagotować, dodać sól i sok z cytryny (albo kwasek cytrynowy) do smaku. Przed wydaniem wymieszać z surowymi żółtkami. Stosować do zapiekania potraw mięsnych, rybnych i jarskich.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl