Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 lipca 2018. Imieniny: Alfreny, Rufina, Wincentego
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 szklanka śmietanki słodkiej 18%
  • 1 szklanka wody
  • garść usiekanej świeżej bazylii
  • 1 kostka bulionu cielęcego Knorra
  • 2 mini kostki Knorra –Bazylia
  • ½ łyżeczki mielonego białego pieprzu
  • ½ łyżeczki mielonej papryki
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 30%
  • 5 dag tartego parmezanu
Przepis:

Rozgrzać olej z masłem. Wsypać mąkę i dobrze rozmieszać. Rozprowadzić wodą i śmietanką. Wrzucić przecier pomidorowy, mini kostki Bazylia, pieprz, kostkę bulionową, paprykę, cukier. Gotować ok. 3 minut. Wsypać parmezan. Ogrzewać mieszając aż ser się rozpuści. W ostatnim momencie dodać usiekaną bazylię. Zagotować.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl