Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 kwietnia 2018. Imieniny: Łukasza, Kai, Nastazji
kategoria: wielkanocne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 8 cienkich białych kiełbasek
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ łyżeczki powideł śliwkowych
  • pieprz mielony
  • ¼ szklanki słodkiej śmietanki
  • łyżeczka mąki
  • 4 patyczki do szaszłyków
Przepis:

Cienkie białe kiełbaski (po 4 sztuki) zwinąć w 2 spiralki. Spiąć je patyczkami do szaszłyków tak by się nie rozpadły.
Ułożyć w garnku. Zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i parzyć kiełbaski przez 15 minut. Wyjąć z wody.

Na patelni rozgrzać olej i masło. Obsmażyć "spiralki" na rumiano z obu stron.
Dodać na patelnię sos sojowy, powidła, śmietankę. Doprawić pieprzem. Dusić chwilę kiełbaski. Sos zagęścić mąką.

Kiełbaski podawać na gorąco jako danie obiadowe, na ciepło jako gorącą przekąskę lub na zimno.
Na wywarze z parzenia kiełbasek można ugotować barszcz biały lub kartoflankę (lub żurek jak kto lubi).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl