Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 listopada 2018. Imieniny: Grzegorza, Salomei, Walerii
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 dynia
  • 1 kromka suchego chleba
  • 1 mały kawałek imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 200g dowolnego mięsa mielonego
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 piórka szczypiorku
  • 1 jajko
  • 50 g startego parmezanu
Przepis:

Piekarnik rozgrzej do 175 stopni C.
Dynię przekrój na pół, każdą część podziel na 3 plastry. Włóż do naczynia, wlej wodę do wys. 1 cm. Przykryj folią i piecz 25 min.
Wyjmij i rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.

140 g mięsa podpiecz na oliwie. Chleb namocz w ciepłej wodzie. Imbir obierz, czosnek i szczypiorek posiekaj. Wymieszaj pieczone i surowe mięso, osączony chleb i jajko. Dodaj 2/3 sera, dopraw. Nadzieniem napełnij dynię, posyp serem. Piecz ok. 30 min
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl