Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 czerwca 2018. Imieniny: Elżbiety, Marka, Pauli
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 mały ugotowany bakłażan lub kabaczek
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka drobno posiekanej cebuli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 i 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta słodkiej papryki
  • 1 szklanka utartego sera cheddar
  • ľ szklanki rozdrobnionej bułki
  • 2 żółtka
  • 2 białka
Przepis:

1. W rondlu stopić masło, dodać mąkę, zamieszać, wlewać stopniowo mleko, gotować do zgęstnienia, często, mieszając.
2. Dodać utarty bakłażan, ketchup, cebulę, ser, bułkę i żółtka, doprawić solą i pieprzem, gotować aż się ser stopi, kilkakrotnie mieszając. zdjąć z ognia, przestudzić.
3. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z masą jarzynową.
4. Włożyć do wysmarowanego wysokiego żaroodpornego naczynia.
5. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C) i piec przez godzinę.
6. Podawać natychmiast z zieloną sałatą.
Proporcje dla 4-6 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl