![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 kwietnia 2021. Imieniny: Agnieszki, Amalii, Czecha
|
Szukaj:
|
kategoria: surówki średnia ocena: 4.50 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Surówka z czerwonej kapusty![]()
Przepis: Kapustę poszatkować na małe kawałeczki. Następnie ugotować w osolonej wodzie, aż będzie lekko miękka. Dolać wtedy do wody ocet i pozostawić kapustę w garnku na około 15-20 minut. Zetrzeć jabłko i pokroić cebulę w kosteczkę. Kapustę odcedzić i dodać do niej jabłko z cebulą. Całość wymieszać, dodać sok z wyciśniętego plastra cytryny oraz oliwę. Doprawić do smaku - solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Podawać do potraw mięsnych. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
~Leo2012-02-06 14:08 Przepis fajny, z tym, że nie jest to surówka, a sałatka ~karola2012-01-15 09:34 bardzo PYCHA!!!!!!!!!!!!! ~lejdi D2011-04-12 17:14 Dodajcie trochę majonezu pycha . ~zoja2011-01-08 22:25 pychota ~ela2010-03-06 23:41 To nie jest surówka tylko gotowana kapusta.
Surówka jak sama nazwa wskazuje jest z surowych niegotowanych jarzyn. ~monia2009-11-25 15:22 Ja robię dzisiaj, mam nadzieje że nam posmakuje :) ~marzena2009-07-16 02:44 super mi smakuje. mąż zaraz przyjdzie to zobacze co powie bo to pierwszy raz robie taką surowke ~Ewa2009-01-08 11:25 Dodałam trochę jogurtu naturalnego. Naprawdę smaczne i szybkie w zrobieniu co też jest dużym atutem tego.
Dodałam octu winnego. Myślę że ile głów tyle dodatków. ~wiki2008-12-28 08:37 dziś ją będę robić na obiad - dodatek do rolad śląskich ~stella2008-12-20 22:28 dodaj do tego roztarty ząbek czosnku i łyżkę majonezu.Teraz zobacz, jakie cudo wyszło! ~Justyna2008-12-18 14:00 Megunia...pychota, ja wole tez OCET, cytrynka daje smaczek, ocet sprawia ze surowka jest surowka, pozdrawiam Cie goraco, po prostu rewelka :)) ~alcia2008-12-04 11:54 A ja do Zbigniewa :-) - cytryna ma podobne właściwości w tym względzie, a na pewno zdrowsza. ~Zbigniew2008-11-22 11:01 Moja mama taką robiła. A do Uli napiszę, że troszkę octu wzmocni kolor, ktory kapusta traci podczas zaparzania. Ja do kapustki dodaję octu winnego lub owocowego. :) ~Ula2008-07-15 15:00 Wszystko fajnie, tylko ja na miejscu autorki, zamiast octu dalabym cytrynę. |
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |