Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 11 grudnia 2018. Imieniny: Biny, Damazego, Waldemara
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 karp
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ryb
  • 1 jajko
  • mleko
  • mąka
  • bułka tarta
  • masło
Przepis:

Karpia oczyścić, wypłukać pod wodą i dobrze osuszyć.
Skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
Przyprawa nadaje rybie wyśmienity aromat i smak.
Roztrzepać jajko z odrobiną mleka.
Karpia obtoczyć w jajku, mące i na sam koniec w bułce tartej.
Piec na niewielkim ogniu na maśle aż do uzyskania złotej panierki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl