Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 października 2018. Imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 4 filety ze świeżych śledzi
  • 1 jajko
  • 4 łyżki mąki
  • ¼ szklanki mleka
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia.
  • sól
  • mielony czarny pieprz
  • olej do głębokiego smażenia
Przepis:

Umyte i osuszone śledzie posolić i popieprzyć. Z jajka, mąki, mleka, szczypty soli i ¼ łyżeczki proszku do pieczenia zrobić gęste ciasto naleśnikowe.

W głębokiej patelni rozgrzać olej w takie ilości by śledzie smażyły się w głębokim tłuszczu. Filety zanurzać w ciasto i wkładać we wrzący olej. Smażyć przewracając aż ciasto zrobi się złote. Wyjąć i odsączyć na papierowym ręczniku.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl