Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 27 kwietnia 2018. Imieniny: Sergiusza, Teofila, Zyty
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 pęczek szczawiu
  • 1 łyżka masła
  • ½ litra wywaru warzywnego (lub z drobiu i warzyw)
  • 1 łyżka mąki
  • ½ szklanki słodkiej śmietany
  • 2 jajka
Przepis:

Szczaw umyć i drobno usiekać. Podsmażyć na maśle.
Zalać wywarem i gotować 5 minut.
Zaciągnąć mąką zmieszaną z odrobiną wody - zagotować. Dodać śmietankę. Podawać z jajkami na twardo pokrojonymi w ósemki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl