Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 grudnia 2017. Imieniny: Bogusława, Gracjana, Laury
kategoria: dania obiadowe
średnia ocena: 3.50
autor zdjęcia: Gastrosfera
    Składniki:

  • 4 paryżanki z papryką,
  • puszka czerwonej fasoli (250 ml),
  • 2 cebule,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
  • 1 łyżeczka mielonego kminku,
  • sól,
  • świeżo zmielony czarny pieprz,
  • natka pietruszki
Przepis:

Każdą parówkę przekrawamy na 4 części.
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Podsmażamy na oleju do zeszklenia, dodajemy fasolę wraz z zalewą, przecier pomidorowy i przyprawy. Dusimy na małym ogniu, często mieszając, przez 5 min.

Przed podaniem na stół posypujemy natką pietruszki. Gotowe – smacznego!
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl