Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 grudnia 2018. Imieniny: Jolanty, Łukasza, Olimpii
kategoria: makarony
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • ½ szklanki orzechów włoskich (można użyć pinii, laskowych lub innych)
  • ½ szklanki suszonych pomidorów w oleju
  • 1 usiekana cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki usiekanych listków czerwonej bazylii
  • szczypta soli
  • pieprz mielony
  • ½ usiekanej drobno czerwonej papryki
  • 25 dag makaronu Tagliatelle
  • 5 łyżek utartego parmezanu
Przepis:

Utrzeć na miazgę orzechy, pomidory, cebulę, czosnek, bazylię, czerwoną paprykę dodając w trakcie ucierania oliwę (ręcznie w moździerzu lub blenderem). Kiedy masa uzyska odpowiednią gładkość doprawić solą i pieprzem. Ugotować makaron al dente. Odcedzić. Wymieszać z parmezanem. Po chwili dodać Pesto. Dokładnie wymieszać tak by makaron był dokładnie oblepiony sosem. Podawać bezpośrednio po zrobieniu.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl