Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 kwietnia 2018. Imieniny: Ilony, Jerzego, Wojciecha
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 dzwonko z łososia
  • 1 ½ kostki bulionu rybnego Knorra
  • 3 porcje makaronu ryżowego wstążki
  • 1 zielona papryczka chilli
  • 3 plasterki ananasa z syropu
  • ½ czerwonej papryki konserwowej
  • garść usiekanej w paseczki sałaty lodowej
  • 2 łyżeczki pasty z trawy cytrynowej
  • 1 łyżeczka zielona pasty chilli
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 3 szklanki wody
Przepis:

Zagotować wodę z kostką bulionową. Włożyć umyte dzwonki łososia. Gotować 15 minut. Wyjąć, pozbawić ości i skóry. Mięso rozdrobnić.

Na oliwie obsmażyć przez 3 minuty sałatę, paprykę chilli, paprykę konserwową, ananas, wrzucić do wywaru. Gotować 5 minut.
Dodać mięso z łososia. Zupę doprawić przyprawami i mlekiem kokosowym.

W osobnym garnku zagotować wodę, wrzucić do niej makaron ryżowy, zestawić z gazu, przykryć i trzymać we wrzątku 5 minut. Odcedzić.
Na talerzach układać porcje makaronu, zalewać zupą.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl