Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 września 2018. Imieniny: Aureli, Kamila, Kleofasa
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: madzia
    Składniki:

  • ziemniaki
  • olej
Przepis:

Ziemniaki obrać i umyć. Następnie pokroić w plastry (grubość według uznania) około 5mm.
Na patelni rozgrzać olej (poziom oleju powinien być - najlepiej dwukrotnie większy od szerokości talarków).

Wrzucić jeden talarek na próbę, aby sprawdzić czy olej jest wystarczająco rozgrzany. Jeżeli olej zacznie buzować, dodać pozostałe talarki. Zmniejszyć troszkę ogień, żeby zbyt szybko się nie zarumieniły. Smażyć około 15 minut, na złoty kolor.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl