Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 kwietnia 2018. Imieniny: Ilony, Jerzego, Wojciecha
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 20 dag wędzonego łososia (ja wybieram tego wędzonego na ciepło)
  • 1 cebula
  • 2 średnie korniszony
  • 6 średnich marynowanych pieczarek
  • 3 łyżki oleju (ja daję słonecznikowy)
  • pieprz mielony
  • maggi w płynie
  • 2 żółtka
Przepis:

W malakserze rozdrabniałam łososia na miazgę (na 2 –ce przez ok. 10 sekund) przy użyciu tnącego ostrza, dodając w ostatnim momencie olej, kilka kropli maggi i szczyptę pieprzu.
A korniszony, cebulę i pieczarki na drobne kawałeczki (na 1-ce przez 5 sekund każde z osobna).

Podawać układając na łososiu żółtka i obkładając dekoracyjnie pozostałymi składnikami.

Jeśli robimy bez użycia malaksera to należy rozdrobnić łososia na miazgę, a korniszony, cebulę i pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę.
Mięso łososia wymieszać z olejem.
Doprawić maggi i pieprzem.
Podawać j/w.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~kuchta2011-09-21 21:22
Moim skromnym zdaniem najlepszy jest tatar z łososia świeżego (bałtyckiego!), ewentualnie z lekkim dodatkiem wędzonego. Absolutnie nie polecam malaksera, należy posiekać nożem, to żadna filozofia. Podstawą jest na pewno dobra oliwa, broń Boże olej! Ale to moje zdanie

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl