Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 czerwca 2018. Imieniny: Gerwazego, Protazego, Sylwii
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 solone filety śledziowe
  • 1 jabłko, najlepiej zielone
  • 1 kromka chleba pszennego
  • 1 jajko
  • 3 cebulki szalotki
  • mleko
  • olej słonecznikowy
  • sok z cytryny
  • ocet jabłkowy (w moich przepisach)
  • cytryna do dekoracji
Przepis:

Obrany i oczyszczony filet śledziowy namoczyć w mleku. W mleku namoczyć również kromkę chleba.
Jajko ugotować na twardo, szalotki obrać, drobno posiekać.
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Polać sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Filety ze śledzia osączyć i posiekać. Odcisnąć namoczony chleb.

Filety i chleb, jabłko, posiekane jajko i szalotki zmiksować. Dodać parę kropel oleju, tak aby otrzymać gęstą gładką masę. Całość doprawić sokiem z cytryny lub octem jabłkowym.

Tatar udekorować półplasterkami cytryny lub jabłka. Podajemy go z razowym pieczywem gruboziarnistym, najlepiej z ziarnami słonecznika.
źródło przepisu: "Norge/Kirill GOLITSKIY"

oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl