Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • cukier - 3/4 szkl
  • cukier waniliowy
  • budyń śmietankowy lub waniliowy - 3 opak
  • mleko - 2 szkl
  • margaryna - 1/2 kostki
  • kakao - 2 łyżki
  • biszkopty okrągłe - 200 g
  • galaretka - 2 - 3 opak
  • rodzynki
  • owoce (np. brzoskwinie, gruszki, śliwki, jagody)
  • żółtka - 4 szt
Przepis:

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Proszek budyniowy zalać zimnym mlekiem, wymieszać, połączyć z żółtkami. Gotować kilka minut na małym ogniu, cały czas mieszając. Odstawić do wystudzenia.

Margarynę utrzeć, dodając po łyżce budyniu. Tortownicę natłuścić, wyłożyć połowę masy.
Pozostałą masę wymieszać z kakao, wyłożyć do tortownicy.
Biszkopty spiralnie powkładać w masę. Tortownicę wstawić do lodówki. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Owoce umyć, pokroić.
Tortownicę wyjąć z lodówki, pomiędzy biszkopty ułożyć owoce, na wierzch wylać tężejące galaretki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl