Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 13 grudnia 2018. Imieniny: Dalidy, Juliusza, Łucji
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 5 czubatych łyżek mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki margaryny
  • 1 łyżka fruktozy
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • tłuszcz do blachy

    Na nadzienie:
  • 15 dag twarożku
  • 1 szklanka nektaru pomarańczowego
  • 1 opak budyniu waniliowego
  • 3 łyżeczki fruktozy
  • 1 puszka mleka skondensowanego
Przepis:

Zagnieść ciasto, cienko rozwałkować. Wyciąć 16 kółek (o średnicy 7 cm). Ułożyć na nasmarowanej tłuszczem blasze, posmarować skondensowanym mlekiem. Piec 10 minut w temp. 200 stopni C.

Rozprowadzić budyń odrobiną nektaru. Zagotować resztę nektaru, dodać budyń, jeszcze raz zagotować. Doprawić fruktozą.
Ostudzić, mieszając. Połączyć z twarożkiem. Napełnić szprycę masą, wyciskać, łącząc ze sobą po 2 ciasteczka. Udekorować.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Marian2011-11-09 20:51
Tyle fruktozy "czystej", nektar pomarańczowy też z fruktozą, czyli cukrem i to ma być dla diabetyków? Proszę o objaśnienie.
Termar2009-04-09 18:16
Witam. ~Niemile Zaskoczona - Skoro w nazwie jest dla diabetyków, to znaczy, że mleko ma być nie słodzone. A co zrobić z mlekiem??? też jest podane:
Zagnieść ciasto, cienko rozwałkować. Wyciąć 16 kółek (o średnicy 7 cm). Ułożyć na nasmarowanej tłuszczem blasze, posmarować skondensowanym mlekiem."
I nie wiem dlaczego Ci wyszła "glutowata masa" skoro opakowanie budyniu rozrabiamy z 1 szklanką soku i łączymy z 15 dag serka - twarogu. Zanim rozpoczniemy wypieki czy też gotowanie, to należy dokładnie zapoznać się z przepisem... bo inaczej wyjdzie nam "bleeee".
Do tych ciasteczek ma być masa serkowo- budyniowo-pomarańczowa...a mleko służy tylko do posmarowania ciastek przed pieczeniem!!!!
~Niemile Zaskoczona2009-04-02 20:55
Ten przepis to chyba jakiś żart! jakkolwiek ciastka są zjadliwe, to masa nadaje się tylko do wyrzucenia. Zresztą przepis jest niekompletny, bo nie zostało podane, co zrobić z puszką mleka skondensowanego, nie wspomnę już, że nie wiadomo czy chodzi o mleko słodzone czy niesłodzone, i czy z tego ma powstać masa krówkowa. Próbowałam 2 razy coś z tego wykombinować, ale wyszła mi tylko "glutowata" masa :-/

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl