Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lipca 2018. Imieniny: Sławy, Sławosza, Żelisławy
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • masło - 200 g,
  • żółtka 4 szt,
  • śmietana - 1,5 szklanki,
  • cukier - 20 dag,
  • orzechy włoskie - 15 dag,
  • bezy - małe - 1 opak.
Przepis:

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą białą masę.
Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, osuszyć, kilka odłożyć do dekoracji, pozostałe rozdrobnić. Rozdrobnione orzechy wsypać do masy żółtkowej.
Następnie wlać śmietanę, wymieszać.

Na dnie tortownicy ułożyć warstwę bezów, następnie masę orzechową. Wierzch udekorować pozostałymi bezami. Bok tortu ozdobić połówkami orzechów. Formę z tortem wstawić do lodówki. Podawać dobrze schłodzony.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl