Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 maja 2018. Imieniny: Emila, Neleny, Romy
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: czekoladka145
    Składniki:

  • Biszkopt z kawałkami czekolady z 9 jajek

    Krem do tortu:
  • 2 budynie cappucino (Delekty)
  • 35 dag masła
  • 2 łyżeczki kakao ciemnego
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 2 1/2 białej czekolady (kupione w Biedronce)
  • 3 opakowania śmietana-fix

    Krem na piersi:
  • 1 śnieżka na mleko
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1/2 tabliczki tartej czekolady

    Krem na bieliznę:
  • 2 śnieżki na mleko
  • 1 galaretka malinowa
  • 3 op. śmietana-fix
Przepis:

Upiec biszkopt z 9 jajek z kawałkami czekolady w formie 25/40. Upieczony biszkopt ostudzić a następnie ostrym nożem wyciąć formę sylwetki jaka odpowiada (może być np. też męska w zależności dla kogo ten tort).

Piersi:
śnieżkę ubić w odrobinie mniejszej ilości mleka. Galaretkę uprzednio namoczoną w 1/2 szklance wody przegotowanej, zimnej - rozpuścić i lekko oziębić. Połączyć ze śnieżką dodać startą czekoladę i wlać w dwie miseczki odpowiadające wielkością i proporcjom piersi (tej "pani"). Wstawić do lodówki do stwardnienia.

Krem:
czekoladę połamać na drobne kawałki (najlepiej uderzając zapakowaną tabliczka o blat stołu). Następnie rozpuścić ją w śmietanie na małym ogniu. Oziębić ją bardzo mocno. Następnie ubić z dodatkiem śmietana-fixu. Budynie ugotować w 3/4 porcji mleka przypadającego na te budynie. Oziębić.
Masła rozetrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu (ja dodałam kakao bo zależało mi na mulatce, ale to nie jest konieczne) a następnie dodać ubitą śmietanę.

Biszkopt podzielić na 3 plastry i nasączyć herbatą z wódką a następnie smarować kremem i składać jak każdy tort. Cały dokładnie posmarować kremem i teraz odpowiednio umiejscowić miseczki z kremem śnieżkowo-galaretkowym (piersi).
Delikatnie jest na dekolcie posmarować kremem kakaowo-kawowym. Zapomniałam dodać że dodałam do budyniu kawy rozpuszczalnej, aby nadać kremowi bardziej wyrazisty, kawowy smak.

Krem na bieliznę:
Galaretkę malinową namoczyć w 1/2 szklance wody a następnie rozpuścić na małym ogniu i odstawić. Śnieżkę ubić w mniejszej ilości mleka, dodać śmietana-fix i galaretkę malinową. Dokładnie połączyć i powstałą masę nakładać do szprycy i "zrobić" bieliznę lub jak kto woli strój bikini.
źródło przepisu: Pomysł na ten tort zaczerpnęłam ze strony http://www.cincin.cc
przepis dodany przez: czekoladka145

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~kasiunia2012-04-12 13:11
Mój syn ma jutro 18-tkę imam zamiar zrobić mu to cudo.
~lasuch2009-07-21 02:11
jakie smieszne - super pomysl na wieczor panienski :)

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl