Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 października 2018. Imieniny: Michaliny, Michała, Piotra
kategoria: zapiekanki
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego
  • 1 puszka tuńczyka w oleju (w kawałkach)
  • 2 cebule
  • ½ papryki zielonej
  • ½ papryki żółtej
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 łyżka oleju
  • 1 żółtko
Przepis:

Tuńczyka odsączyć dokładnie z oleju i rozkruszyć na kawałki.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na złoto na łyżce oleju. Dodać do niej pokrojone w paseczki papryki. Smażyć chwilę aż papryka zmięknie (2 minuty). Wymieszać delikatnie w miseczce z tuńczykiem, posolić i popieprzyć do smaku.

Rozmrożone ciasto francuskie przekroić na 3 części. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia położyć dwa kawałki ciasta. Z trzeciej części zrobić brzegi wokół ciasta. Wyłożyć tuńczyka z cebulą i papryką. Z pozostałego ciasta zrobić kratkę na tuńczyku. Posmarować ciasto roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 35 minut aż ciasto zrobi się złote. Podawać na ciepło.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl