Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 stycznia 2018. Imieniny: Beatrycze, Małgorzaty, Piotra
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Szklanka mleka,
  • 2 łyżki masła,
  • 20 dag mąki,
  • 50 dag grzybów świeżych,
  • 2 cebule,
  • 2 łyżki tłuszczu,
  • 4 jaja,
  • 4 łyżki tartej bułki,
  • pieprz,
  • sól,
  • cukier,
  • przyprawa do zup,
  • nać pietruszki
Przepis:

Zagotować mleko z masłem i zaparzyć mąkę. Grzyby oczyścić, starannie opłukać, udusić z cebulą na tłuszczu. Gdy ostygną zemleć w maszynce. Do przestudzanego ciasta dodać grzyby, tartą bułkę i żółtka. Dokładnie wyrobić, dodać przyprawy i ubitą z białek pianę. Posypać tartą bułką. Przygotowaną masę wkładać do filiżanek i postępować jak w przepisie na tymbaliki jarskie.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl