Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 sierpnia 2018. Imieniny: Joachima, Nory, Stefana
kategoria: surówki
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • 1 rzepa
  • 1 ogórek zielony
  • 1 cebula
  • 300 ml selera marynowanego
  • 1 mały słoiczek kiełków fasoli
  • 1 duże kwaśne jabłko
  • 310 ml majonezu
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 500 g kapusty białej
  • pieprz
  • sól
Przepis:

Kapustę bardzo drobno poszatkować.
Rzepę i ogórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę i jabłko pokroić w bardzo drobną kostkę i od razu wymieszać z 1 łyżką majonezu, by nie ściemniały.
Warzywa włożyć do salaterki, lekko posolić, wymieszać, po czym mocno odcisnąć.
Następnie dodać jabłko, pozostały majonez i jogurt, oraz osączone kiełki i seler.
Przyprawić do smaku i wymieszać.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl