Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 stycznia 2018. Imieniny: Fernandy, Jana, Rajmundy
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 plasterek szynki lub bekonu
  • 1 średni ziemniak
  • 1/2 cebuli
  • 2-3 jajka
  • 1 łyżeczka masła
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Szynkę lub bekon pokroić w malutkie paseczki.
Cebulę obrać, posiekać.
Ziemniak obrać, umyć, pokroić w niedużą kostkę.
Masło rozgrzać na patelni, dodać ziemniaka, smażyć mieszając, aż będzie prawie miękki.
Dodać cebulę, podsmażyć, dołożyć szynkę lub bekon.
Jeśli potrzeba dołożyć odrobinę masła.
Smażyć aż szynka lub bekon będzie przyrumieniony i chrupki.

Jajka wbić do miseczki, dodać 1 łyżkę natki, odrobinę pieprzu, soli i ubić.
Masę jajeczną wlać na patelnię, delikatnie zamieszać widelcem, zanim omlet zacznie się ścinać.

Usmażony gotowy omlet wyłożyć na podgrzany talerz, posypać pozostałą natką pietruszki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl