Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 czerwca 2018. Imieniny: Alicji, Alojzego, Rudolfa
kategoria: wielkanocne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 białe kiełbasy
  • 2 kiełbasy wędzone (suche, nie twarde typu swojska)
  • 4 plastry pieczonego schabu (lub innego mięsa)
  • 2 plastry wędzonki gotowanej
  • 4 łyżeczki utartego chrzanu (ilość zależy od mocy chrzanu)
  • 1 barszcz biały Knorra (lub jaki kto lubi)
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki 18%
  • ¾ litra wywaru z gotowania białej kiełbasy (lub wędzonki lub i tego i tego)
  • pieprz mielony
  • 4 jajka na twardo
  • majeranek
Przepis:

Rozrobić w ½ szklanki zimnej wody barszcz i wlać do wywaru.
Gotować 10 minut.
Doprawić pieprzem, majerankiem i chrzanem.
Włożyć pokrojone kiełbasy, mięso, wędzonkę.

Podawać gorący z pokrojonymi w ćwiartki jajkami na twardo posypany pokrojoną natką pietruszki.

Ja w tym roku dodałam trochę białego tartego chrzanu, i trochę chrzanu Wasabi. Smakuje to w zasadzie bez zmian, ale za to ładnie wygląda jak jest ułożony po odrobinie na każdej połówce jajka włożonego do zupy.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl