Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 września 2018. Imieniny: Bogusława, Liwiusza, Tekli
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 kg mięsa od szynki
  • 4 cebule
  • garść suszonych śliwek kalifornijskich (lub innych bez pestek)
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 łyżki przyprawy "Grill klasyczne" Kamis
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka sosu
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 4 ziarna jałowca
  • 100 ml wody
Przepis:

Zrobić pastę z oleju, papryki, curry, pieprzu, przyprawy do grilla, sosu sojowego, majeranku.
Natrzeć mięso ze wszystkich stron i zostawić w zakrytym pojemniku na 12 godzin w lodówce.

Garnek moczyć w wodzie przez 15 minut.

Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć na nim mięso na rumiano ze wszystkich stron. Mięso zdjąć, a na patelnię wlać wodę i zagotować.
Cebule pokroić w piórka.

W Garnku ułożyć mięso, obsypać cebulą, dodać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec, śliwki, wlać wodę z patelni. Zamknąć szczelnie Garnek.
Wstawić do zimnego piekarnika. Nastawić na 100 stopni. Po osiągnięciu tej temperatury zwiększyć ją na 230 stopni. Piec 2 godziny.

Wystawić garnek z piekarnika. Wyjąć mięso. Zlać sos i przetrzeć przez sito lub zmiksować blenderem. Można dodać śmietany wg upodobania.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl