![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 6 marca 2021. Imieniny: Jordana, Marcina, Róży
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy mięsne średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wieprzowina w sosie śliwkowo-cebulowym z Garnka rzymskiego![]()
Przepis: Zrobić pastę z oleju, papryki, curry, pieprzu, przyprawy do grilla, sosu sojowego, majeranku. Natrzeć mięso ze wszystkich stron i zostawić w zakrytym pojemniku na 12 godzin w lodówce. Garnek moczyć w wodzie przez 15 minut. Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć na nim mięso na rumiano ze wszystkich stron. Mięso zdjąć, a na patelnię wlać wodę i zagotować. Cebule pokroić w piórka. W Garnku ułożyć mięso, obsypać cebulą, dodać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec, śliwki, wlać wodę z patelni. Zamknąć szczelnie Garnek. Wstawić do zimnego piekarnika. Nastawić na 100 stopni. Po osiągnięciu tej temperatury zwiększyć ją na 230 stopni. Piec 2 godziny. Wystawić garnek z piekarnika. Wyjąć mięso. Zlać sos i przetrzeć przez sito lub zmiksować blenderem. Można dodać śmietany wg upodobania. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |