Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 września 2018. Imieniny: Bogusława, Liwiusza, Tekli
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • 25 dag gotowego makaronu łazanki lub świerki
  • 4 łyżki masła lub 2 łyżki oliwy
  • 1 mała główka kapusty
  • 2 cebule
  • pieprz
  • sól
  • zioła - ulubione wg uznania
  • 25 dag pieczarek
Przepis:

Kapustę podzielić na ćwiartki, ugotować, osączyć na sicie.
Pieczarki umyć pod bieżącą wodą , osączyć, pokroić w cienkie plastry lub kostkę.
Na rozgrzanej patelni roztopić 2 łyżki masła lub rozgrzać oliwę. Wrzucić pieczarki, zwiększyć płomień palnika tak, by szybko odparował sok z pieczarek, następnie zmniejszyć ogień i podsmażyć pieczarki - ok. 5 minut.

Drobno pokrojoną cebulę zrumienić na maśle (2 łyżki), dodać posiekaną kapustę, doprawić solą i pieprzem.
Dodać lekko podsmażone pieczarki i dusić razem około 15 min pod przykryciem.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy, mieszamy z masłem dodajemy kapustę z pieczarkami.
Żaroodporny półmisek lub inne żaroodporne naczynie smarujemy masłem, przekładamy na niego łazanki, obkładamy wiórkami - plasterkami masła i zapiekamy w piekarniku.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl