![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 lutego 2019. Imieniny: Konstancji, Krystiana, Sylwany
|
Szukaj:
|
kategoria: desery średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiosenny pudding
Przepis: Owoce zasypać cukrem i postawić na gazie. Podlać wodą. Wsypać galaretkę. Rozpuścić. Z chleba odkroić skórki. Foremkę wyłożyć folią spożywczą tak by spory kawałek wystawał po bokach. Chleb maczać w galaretce tak by nią nasiąkał i wyłożyć nim foremkę (1 kromka na dno , 6 po bokach). Pozostałe 3 kromki namoczyć w galaretce (chleb ściągnie prawie cały płyn) i odłożyć na bok. Do foremki wrzucić owoce z resztą płynu. Przykryć odłożonym chlebem zawijając jednocześnie kromki które wystawały z boków. Zawinąć boki folii tak by zakryła pudding. Na wierzch położyć odwrócony dnem do góry talerzyk i obciążyć go czymś. Wstawić do lodówki na 3 godziny. Wyjąć zdjąć delikatnie folię. Wyłożyć na paterę obracając jak babkę. Udekorować bitą śmietaną. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
~iris2009-04-09 09:57 ciekawy przepis, nie pomyslalabym ze chleb tostowy moze byc smaczny z tym, mozna tez dac biszkopty |
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |