Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
kategoria: dziczyzna
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Comber i udka z 1 zająca
  • 10 dag słoniny
  • 6 dog tłuszczu
  • 1-2 łyżki mąki
  • 1 szklanka śmietan,
  • sól do smaku,
  • 1 szklanka wody
  • Zalewa:
  • 1 szklanka 6-procentowego octu
  • 2 szklanki wody
  • 2 duże cebule
  • 1 listek laurowy
  • 7 ziaren pieprzu
  • 7 ziaren jałowca
Przepis:

Przygotować zalewę. zagotować wodę z oczyszczoną i po. krojoną cebulą oraz z przyprawami, a gdy ostygnie połączyć z octem. Do tej zalewy włożyć na 2-4 dni mięso zająca, trzymać w chłodnym miejscu. Przed przyrządzeniem mięso wyjąć, osuszyć w ściereczce, zdjąć z niego starannie błony i naszpikować słoniną, po czym posolić. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim comber i udka, wlać wodę. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 40 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru mięso wyjąć a sos podprawić śmietaną zmieszaną z mąką, zagotować. Podawać mięso polane sosem.
Uwaga. Dla ładniejszego koloru można sos wymieszać z odrobiną karmelu.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl