Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 września 2018. Imieniny: Dory, Gerarda, Maryny
kategoria: zapiekanki
średnia ocena: 4.00
autor zdjęcia: madzia
    Składniki:

  • 30 dag pieczarek
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 3 średnie pomidory
  • 6-8 małych ziemniaków
  • mała miseczka fasolki szparagowej
  • 200g sera żółtego
  • 1 jajko
  • 3 łyżeczki śmietany
  • sól, pieprz
  • vegeta
  • olej
Przepis:

Ziemniaki ugotować, tak aby były jeszcze twarde. Pieczarki obrać, pokroić na kawałki i podsmażyć z cebulką na oleju. Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać vegetą i podsmażyć. Ugotować również osobno fasolkę (pokrojoną w 2cm paseczki), w osolonej wodzie.
Gdy wszystkie warzywa mamy już przygotowane, żaroodporne naczynie smarujemy masłem. Następnie na dno kładziemy pokrojone w plasterki ziemniaki (około 2/3 całości), na nie wykładamy pieczarki, następnie kurczaka – całość posypujemy zmielonym pieprzem. Dalej kładziemy fasolkę i resztę plasterków ziemniaków. Posypujemy ¼ porcji przygotowane i startego sera. Następnie kładziemy pokrojone w plastry pomidory.
Roztrzepane jajko mieszamy ze śmietaną – rozlewamy po wierzchu zapiekanki. Na to kładziemy resztę startego sera. Całość posypujemy pieprzem.
Zapiekankę wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy około 25-30 minut.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~kami2009-10-14 16:32
i to ma się jeść?

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl