Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 stycznia 2018. Imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 4 jaja na twardo
  • 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany
  • 1/2 cytryny
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek rzeżuchy
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • szczypta cukru
  • sól
Przepis:

Z ugotowanych na twardo jaj wyjąć żółtka, przetrzeć je przez sitko i utrzeć z sokiem z cytryny na jednolitą masę. Dodać sól i cukier, rozprowadzić śmietaną. Wymieszać z drobno posiekanym szczypiorkiem, koperkiem i rzeżuchą, dodać drobno posiekane białka. Wstawić na 1 - 2 godziny do lodówki.

Podawać do jaj na twardo, wędlin i pieczeni na zimno.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl