Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 kwietnia 2018. Imieniny: Alfa, Leonii, Tytusa
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • ziemniaki
  • żółtka jaj
  • śmietana
  • tłuszcz do blachy
  • przyprawy ulubione
Przepis:

Ziemniaki ugotowane dokładnie potłuczone, ostudzone ucieramy na piure z żółtkami, śmietaną i przyprawami.
Za pomocą cukierniczej szprycki wyciskamy na natłuszczoną blaszkę małe wzgórki z piure. Pieczemy je ok 15 minut.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Natlia2008-11-18 19:04
robiłam je w szkole :) świetie wyszły :)
Babciagramolka2008-11-17 22:32
Bardzo dekoracyjny dodatek. Gratuluję. Ja dodaję do puree ziemniaczanego odrobinę utartej gałki muszkatołowej. Pozdrawiam

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl