Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 września 2018. Imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag grzybów (prawdziwki),
  • 15 dag kaszy manny,
  • cebula,
  • 10 dag tłuszczu,
  • 4 jaja,
  • 3 łyżki tartej bułki,
  • pól szklanki śmietany,
  • łyżka mąki pszennej,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • przyprawa do zup,
  • pieprz
Przepis:

Grzyby oczyścić, pokrajać na kawałki, a następnie poddusić z dodatkiem tłuszczu. Wsypać kaszę mannę wymieszać i chwilę prużyć pod przykryciem, aby utworzyła się twarda masa. Po ostudzeniu zemleć w maszynce z połową cebuli (resztę pozostawić do sosu), dodać jaja tartą bułkę, mąkę ziemniaczaną, przyprawy i dokładnie wyrobić. Z masy formować podłużne zrazy, zrumienić na tłuszczu i zalać sosem śmietanowym; chwilę poddusić. Potrawę przyprawić; podawać z ziemniakami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~smakoszka2009-06-25 17:15
Łatwy w przygotowaniu smaczny

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl