Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 września 2018. Imieniny: Eustachego, Faustyny, Renaty
kategoria: zupy
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: megunia
    Składniki:

  • kość mięsna
  • kostka rosołowa
  • 3 średnie marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1 szklanka fasoli
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • 1 cebula
  • liść laurowy
  • 3 ziarenka pieprzu
  • sól, pieprz
Przepis:

Do garnka nalać około 3/4 wody i zagotować. Następnie wrzucić kostkę mięsną albo kawałek drobiu i kostkę rosołową. Gotować około 5 minut na wolnym ogniu. Wrzucić fasolę i pozostawić na pół godziny, żeby się gotowało. Wywar posolić i doprawić pieprzem według uznania. Dorzucić ziarenka pieprzu i liście laurowe. Warzywa obrać. Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę, a pietruszkę i seler zetrzeć na grubych oczkach tarki. Po 30 min od wrzucenia fasoli, warzywa dodawać kolejno do garnka i wciąż gotować na zwiększonym ogniu. Dodać także obraną cebulę. Całość gotować jeszcze około 20 minut, aż fasola i warzywa będą miękkie. Fasolę można namoczyć na noc przed gotowaniem w zimnej wodzie.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~ata2010-09-22 11:04
no racja hehe łyso
~krzys32008-10-07 17:46
Do zupki fasolowej obowiazkowo, zabek czosnku, i majeranek, tak wyglada starsznie lyso twoja zupa.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl