Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 stycznia 2018. Imieniny: Erwiny, Henryka, Mariusza
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 5 dag suszonych grzybów
  • włoszczyzna bez kapusty
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Moczymy suszone grzyby.
Zalewamy obraną i pokrojoną włoszczyznę 1 litrem wody i gotujemy.
Do wywaru dodajemy wodę z moczonych grzybów.
Gotujemy i odcedzamy wywar.

Grzyby drobno kroimy i dodajemy do zupy.
Gotujemy jeszcze razem do miękkości grzybów.
Doprawiamy solą i pieprzem, robimy zasmażkę i rozprowadzamy.
Podajemy z drobnym makaronem lub lanymi kluseczkami.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl